Соціально- психологічні особливості формування креативної компетентності студентської молоді - Сизоненко, Олена Володимирівна (My University, 2023)
У роботі проаналізовано теоретичні аспекти розвитку таких дефініцій як «творчість», «креативність» та «креативне мислення». Проведено дослідження психологічних особливостей розвитку креативності й соціально-психологічних чинників креативності та факторів її розвитку студентської молоді технічних спеціальностей. Проведено емпіричне дослідження підтвердило вплив на розвиток креативності таких факторів як мотивація досягнення успіхів та рівень креативності, умов та середовища навчального процесу, взаємодію із суспільством, атмосфера в сім’ї. В роботі запропоновано програма тренінг курсу «Креативне мислення та інтелектуальна власність», яка спрямована на підвищення рівня креативності студенів технічних спеціальностей.
The paper analyzes the theoretical aspects of the development of such definitions as "art creation", "creativity" and "creative thinking". The psychological features of creativity development and socio-psychological factors of creativity and factors of its development among students of technical specialties have been explored. The empirical study has confirmed the influence on the development of creativity of such factors as motivation to achieve success and the level of creativity, conditions and environment of the educational process, interaction with society, and the atmosphere in the family. The paper proposes a training program for the course "Creative Thinking and Intellectual Property" aimed at increasing the level of creativity of students of technical specialties.
Keywords: креативність; творчість; креативне мислення; креативна людина; креативний процес; інтелект, мотивація