Грецькі компоненти в термінології залізничної галузі - Лагдан, С. П. (My University, 2017)
Стаття присвячена характеристиці термінів залізничної галузі, до складу яких входять міжнародні кореневі компоненти грецького походження. З'ясовано структуру термінів, особливості їх сполу- чення з іншомовними основами. Проаналізовано продуктивність грецьких компонентів у термінотворенні.
The article is considered the descriptbn of the terms of the railway industry, which include internatbnal root components of Greek origin. The structure of terms, peculiarities of their conjugatbn with foreign-language bases is clarified. The performance of Greek components in terminology is analyzed.
Keywords: грецькі кореневі компоненти (ГКК); термінологія залізничної галузі; терміни-композити; словотвірна модель; Greek root components (GRC); terminology of the railway industry; terms-composites