МОВЛЕННЄВА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОГО ВИХОВАННЯ - Аніщук, А. М. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2004)
У статті розглянуто питання мовленнєвої компетентності фахівців дошкільного профілю, представлено аналіз сучасних наукових досліджень, присвячених даній проблематиці. Висвітлено проблеми впливу статевої належності на розвиток мовлення й динаміки взаємодії дошкільників.
SPEECH COMPETENCE AS A CONSTITUENT OF PRE-SCHOOL EDUCATION PROFESSIONALS TRANING
The article deals with the problem of the speech competence of pre-school education professionals. The author analyses modern scientific investigations on the problem, reveals the influence of sex of a person on the speech development and interaction dynamics of pre-school age children.
Keywords: Мовленнєва компетентність; мовленнєвий розвиток; соціалізація освіти; мовленнєвий етикет; комунікативно-мовленнєва діяльність