Педагогічні умови формування основ культури спілкування у старших дошкільників з дорослими й однолітками - Михайленко, Наталія Сергіївна (My University, 2019)
Науковий керівник: Пихтіна Ніна Порфиріївна, кандидат педагогічних наук, доцент. Рецензенти: Турчин Т.М., докт. пед. наук, професор. Машовець М.А., канд. пед. наук, доцент Педагогічного інституту київського університету ім. Б. Грінченка
Проблема «Педагогічні умови формування основ культури спілкування у старших дошкільників з дорослими та однолітками» досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. На теоретичному рівні ми здійснили теоретичне обґрунтування обраної нами проблеми. В межах цього окреслено й охарактеризувано сутність поняття «культура спілкування». Проаналізовано проблему формування основ культури спілкування у старших дошкільників з дорослими й однолітками у психолого-педагогічній літературі. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, нами розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту з вивчення педагогічних умов формування основ культури спілкування у старших дошкільників з дорослими та однолітками.
Keywords: культура спілкування