ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ КОНСКУРЕНТОСПРОМОЖНОГО МЕНЕДЖЕРА ОСВІТИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - Новгородська, Ю. Г. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена розгляду такої актуальної проблеми, як формування сучас- ного менеджера. Спираючись на різні підходи до цього питання, автор вважає, що серед складових характеристик менеджера особливе місце належить його конкурентоспроможності. У статті подано загальну характеристику конку- рентоспроможності менеджера і визначено її роль у діяльності організації у сфері освіти. Автор зазначає, що конкурентоспроможний менеджер повинен володіти не тільки професійною компетентністю, правовими, інформаційними знаннями, але бути здатним діяти в умовах ризику, генерувати нові ідеї, якісно організо- вувати інноваційну діяльність, володіти лідерськими якостями, прагнути до особистісного розвитку та сприяти розвитку своїх підлеглих. Такий менеджер повинен стати ключовою фігурою модернізації сучасної освіти.
Keywords: менеджер; конкурентоспроможність; модернізація сучасної освіти