Методичні рекомендації «До комплексного кваліфікаційного екзамену з фаху (психолого-педагогічний блок)» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти факультету філології, історії та політико-юридичних наук, спеціальностей: 014.021 Середня освіта (Мова і література (англійська)) (ОПП Середня освіта. Англій-ська мова і зарубіжна література); 014.022 Середня освіта (Мова і література (німецька)) (ОПП Середня освіта. Німецька мова і зарубіжна література) - Самойленко, О. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2024)
Методичні рекомендації «До комплексного кваліфікаційного екзамену з фаху (психолого-педагогічний блок)» створено відповідно до програми Комплексного кваліфікаційного екзамену. Вони передбачають перелік психолого-педагогічних ситуацій, приклади розв’язання, перелік теоретичних питань, які є основою для їх розв’язання, список літератури та додатки. Методичні рекомендації адресовані здобувачам першого (бакалаврського) рівня вищої освіти факультету філології, історії та політико-юридичних наук, спеціальностей: 014.021 Середня освіта (Мова і література (англійська)) (ОПП Середня освіта. Англійська мова і зарубіжна література); 014.022 Середня освіта (Мова і література (німецька)) (ОПП Середня освіта. Німецька мова і зарубіжна література).