ТЕОРІЯ І МЕТОДИКА ФОРМУВАННЯ МУЗИЧНО-ІНТОНАЦІЙНОГО МИСЛЕННЯ - Спіліоті, О. В. (НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
Посібник присвячено теоретико-експериментальному дослідженню проблеми формування музично-інтонаційного мислення майбутніх учителів музики у процесі фахової підготовки. Розкрито сутність музично-інтонаційного мислення, його специфіку та складові компоненти (сприймання, рефлексія, творчість), висвітлено проблему формування музично-інтонаційного мислення у теорії та методиці фахової підготовки майбутніх учителів музики. Уперше розроблено й апробовано методику формування музично-інтонаційного мислення майбутніх учителів на основі функціонально-дидактичної моделі, створеної за стандартом IDEF0; визначено педагогічні умови ефективного формування музично-інтонаційного мислення майбутніх учителів; обґрунтовано критерії та показники сформованості їх музично-інтонаційного мислення. Адресовано викладачам, студентам, магістрантам мистецьких навчальних закладів, науковцям в галузі музичного навчання.
Навчально-методичний посібник