ПРОГРАМНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МУЗИЧНО-ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА ЯК УМОВА ФОРМУВАННЯ ФАХОВИХ УМІНЬ - Дворник, Ю. Ф. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена розгляду питання підвищення ефективності процесу набуття необхідних фахових умінь студентами мистецьких факультетів. Вказується, що сучасна теорія і практика мистецької освіти потребує подаль- ших розробок у даному напрямку, оскільки недостатньо вивченими залиша- ються питання методики, програмного і звукотехнічного забезпечення навчальної діяльності, змісту і методів використання комп’ютерних техно- логій у формуванні творчих якостей майбутніх учителів, можливості педаго- гічного опосередкування процесу формування знань, умінь і навичок студентів у музично-творчій діяльності. У статті вказується, що однією з визначальних характеристик сучасного вчителя має стати високий рівень інформаційної культури, уміння ефективно застосовувати в професійній діяльності інформаційно-комунікаційні технології навчання тощо.
Keywords: інформаційні технології; музично-комп’ютерні технології; комп’ютерні засоби навчання