ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ СЛОВЕСНОСТІ ДО НАПИСАННЯ ЕСЕ З УЧНЯМИ - Цінько, С.В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті закцентовано увагу на методиці підготовки майбутнього вчителя словесності до написання есе з учнями. У "Методичних рекомендаціях щодо викладання української мови у 2018/2019 навчальному році" зазначено: "Сучасні соціокультурні умови, інтеграція української освіти в європейський контекст зумовлює введення до навчальних програм такого виду письмових робіт, як есе, спрямованого на активізацію навчально-пізнавальної діяльності учнів, підвищення в них інтересу до навчання предмета, розвиток особистості, критичного мислення, лінгвокреативності". Вирішення цих завдань потребує творчої праці викладача, такої побудови практичних занять, яка б сприяла підготовці кваліфікованого фахівця, здатного до самоосвіти й самовдосконалення протягом життя.
Keywords: есе; розвиток мовлення; професійна підготовка фахівців