Усвідомлення людиною власної хвороби як життєвої події - Кресан О. Д. (My University, 2021)
Сучасні реалії сьогодення спричиняють до змін у світогляді та сформованих стереотипах поведінки й життєдіяльності особистості. Передусім зазвичай це переживається і сприймається сучасною людиною як травматичний досвід та криза на певному етапі життя. Зокрема епідемія COVID 19 змусила людей інакше оцінити глобальні світові процеси та власне життя, а також переглянути ставлення до власного здоров’я, приділяючи більше уваги безпеці та профілактиці хвороб. Йдеться про усвідомлення власного здоров’я і хвороби особистістю.
Keywords: хвороба; життєві події; усвідомлення