Психологічні показники переживання життєвих подій у текстах студентів - Кресан О. Д. (My University, 2008)
Проблема вивчення текстів становить науковий інтерес для багатьох галузей знань. Зокрема тексти досліджуються у філософії, лінгвістиці, літературі, психології тощо. Психологія досліджує внутрішні, суб’єктивні аспекти створення, сприймання, розуміння та інтерпретації текстів. Галузь психологічного знання, яка займається вивченням текстів, називається психологічна герменевтика. Це напрям досліджень, що вивчає психологічний аспект проблеми розуміння та інтерпретації психічної реальності людини, її особистого досвіду, який зафіксований у різного роду текстах, з'ясовує психологічні механізми розуміння та інтерпретації вербальних та невербальних повідомлень, [6, с.7]. Дослідження текстів з психологічної точки зору дає змогу зрозуміти внутрішній світ людини, її досвід, думки, переживання.
Keywords: психологічні показники; життєві події; студент