Педагогіка гри: лекції - Пихтіна, Н. П. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2014)
Зміст навчального посібника розроблений відповідно до навчальної програми "Педагогіка гри". Змістові модулі стосуються теоретичних аспектів застосування гри у роботі з дітьми, аналізу гри як засобу соціалізації дитини, організації і педагогічного керівництва творчими іграми та іграми з правилами, навчально-виховних і корекційно-терапевтичних можливостей гри. Може бути доцільним для використання студентами спеціальності "Дошкільна освіта", викладачам, фахівцям закладів дошкільної освіти, батькам дошкільників.
Keywords: соціально-педагогічні характеристики гри; психологічні характеристики гри; класифікацій дитячих ігор; ігрове середовище; творчі ігри; дидактичні ігри; народні ігри; технології ігрової психотерапії