Основоположник української літератури - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Григорій Квітка-Основ’яненко – український прозаїк, драматург, журналіст, літературний критик і культурно-громадський діяч. Засновник художньої прози і жанру соціально-побутової комедії в класичній українській літературі. Твори письменника утверджували високі морально-етичні якості людини з народу, відігравали помітну роль у розвитку української мови. Як письменник, видавець, літературний критик і публіцист виступав за оборону художніх можливостей української літературної мови. Г. Ф. Квітка- Основ’яненко брав участь у заснуванні професійного театру в Харкові (1812), у виданні першого в Україні журналу «Украинскій Вѣстникъ» (1816–1817), сприяв виданню альманаху «Молодикъ» (1843–1844).
До 240-річчя від дня народження українського письменника та культурного діяча Григорія Федоровича Квітки-Основ'яненка
Keywords: Григорій Квітка-Основ’яненко