Методичні рекомендації до написання кваліфікаційних робіт з психо логії: для студентів спеціальності С 4 “Психологія” - Кресан О. Д.; Кошова, І. В. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
Методичні рекомендації до написання кваліфікаційних робіт з психології призначені для студентів спеціальності С4 «Психологія» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти денної й заочної форм навчання. Посібник спрямований на формування у здобувачів системного уявлення про організацію та виконання наукового дослідження – від вибору теми й обґрунтування актуальності до оформлення та захисту кваліфікаційної роботи. Матеріали рекомендацій також можуть бути корисними для наукових керівників і викладачів, які здійснюють супровід студентських досліджень. У виданні висвітлено основні вимоги до структури, змісту та оформлення кваліфікаційних робіт, особливості підготовки теоретичного й емпіричного розділів, формулювання мети, завдань, об’єкта, предмета та гіпотези дослідження. Значну увагу приділено питанням академічної доброчесності, організації емпіричного дослідження, аналізу та інтерпретації результатів. Посібник містить приклади оформлення основних елементів кваліфікаційної роботи, наукових статей і тез доповідей відповідно до сучасних вимог. Практична цінність методичних рекомендацій полягає у поєднанні теоретичних засад науково-дослідницької діяльності з конкретними порадами щодо планування, виконання та представлення результатів психологічного дослідження. Використання запропонованих матеріалів сприятиме розвитку дослідницьких компетентностей студентів, підвищенню якості кваліфікаційних робіт та формуванню навичок самостійної наукової діяльності майбутніх фахівців у галузі психології.