ПРОБЛЕМА ГОТОВНОСТІ ДИТИНИ ДО ШКОЛИ - Тестова, І. Ю.; Білоусова, Н. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті висвітлюється практичний аспект проблеми готовності дитини до школи. Наголошується на важливості нового етапу в житті дитини – вступу до школи. Розглядаються підходи різних науковців до проблеми трактування готовності дитини до школи. В статті зазначається, що готовність дитини до школи та адаптація в шкільному середовищі прямо пов’язані з рівнем її тривожності; залежить від початку зміни зубів; від вміння читати, писати, рахувати, міркувати та запам’ятовувати; від вміння спілкуватись з дорослими, однолітками, вчителем та однокласниками; від ставлення дитини до школи, до навчання, до вчителя, до предметів; від вміння контролювати себе та свої вчинки, керувати своїми діями, словами, емоціями. Характеризуються різні види готовності дитини до школи: фізична, психічна, моральна, вольова, мотива-ційна та інтелектуальна. Даються практичні поради батькам.
Keywords: дитина; готовність дитини до школи