"Майже забутий" – матеріали до біографії Федора Івановича Корбелецького - Лейберов, О. О. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті розглянуто біографічні відомості про Ф. І. Корбелецького. На основі нових архівних джерел здійснено аналіз життєвого шляху пись- менника. Виходець з родини сільських священиків Ніжинського повіту, Федір Іванович став відомим письменником, поетом та перекладачем, членом двох російських наукових товариств. Основна увага присвячена періоду його життя в Україні (1818–1830 рр.), який раніше не досліджу- вався науковцями.
Keywords: літературна діяльність; статська служба; Ніжинський повіт