ПАРТНЕРСЬКА ВЗАЄМОДІЯ ВИХОВАТЕЛЯ І ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА ДНЗ У ПРОФІЛАКТИЦІ АГРЕСИВНОЇ ПОВЕДІНКИ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Конончук, О. А. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті на основі психолого-педагогічних досліджень окреслена та охаракте- ризована проблема партнерської взаємодії вихователя з практичним психо- логом у дошкільних навчальних закладах щодо проведення профілактики агресивної поведінки дітей дошкільного віку. Проаналізовано сучасний стан наукових досліджень з проблеми партнерської взаємодії вихователів дошкільних навчальних закладів з практичними психологами. Розкрито сутність понять "взаємодія", "партнерська взаємодія" та визначено етапи становлення парт- нерської взаємодії вихователя ДНЗ та практичного психолога як передумови профілактики агресивної поведінки дошкільників. Обґрунтовано роль партнер- ської взаємодії вихователя та практичного психолога у профілактиці агресив- ної поведінки дошкільника, представлено труднощі та умови успішного здійснення партнерської взаємодії щодо профілактики агресивної поведінки у дошкільників.
Keywords: агресивна поведінка; взаємодія; дитина дошкільного віку; партнерська взаємодія