Микола Гоголь в творчості діаспорних вчених (до 210-річчя від дня народження) - Блохин, Д. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
У статті розглянуто діяльність М. Гоголя в творчості діаспорних вчених Д. Чижевського, Ю. Бойка-Блохина, Бруно Гец та ін. Зокрема, звертається увага на роль М. Гоголя в розвитку української літератури, культури та причини, які спонукали Гоголя стати російським письменником, що спричинили його душевну хворобу та передчасну смерть.
Keywords: М. В. Гоголь; Петербург; український фольклор; українська ментальність