Огляд досліджень із всесвітньої історії на сторінках "Літератури та культури Полісся" (1990–2020 рр.) - Моціяка, П. П. (НДУ імені Миколи Гоголя, 2020)
У пропонованому огляді публікацій із всесвітньої історії на сторінках "Лі-тератури та культури Полісся" за весь період існування від 1990 р. автор робить спробу скласифікувати та згрупувати за періодами історії дослідження багатьох істориків, як українських, так і зарубіжних. Відзна-чено найактивніших дослідників, які підготували по декілька публікацій, а також тих авторів, які подали до друку найбільш актуальні та цікаві статті. Констатовано, що найбільше публікацій у збірнику було досліджень з періоду новітньої історії, а трохи менше – з історії нового часу. Тематика статей із всесвітньої історії була різноплановою, як і арсенал наукових методів дослідження історичних проблем.
Keywords: всесвітня історія; періоди історії; міжнародні відносини