Оновлення українського політичного лексикону: 2018–2019 рр. - Степаненко, М. І. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
У статті проаналізовано лексичні новотвори, мотивувальною базою яких є прізвище кандидата на пост Президента України і вже новообра-ного – шостого – Гаранта Конституції України Володимира Зеленського. З’ясовано, зокрема, специфіку семантики, конотативний потенціал цього розряду слів. Схарактеризовано також мовні особливості ново-творів, установлено значеннєві зв’язки між ними. Доведено, що на процес формування лексем онімного й неонімного походження впливають різноманітні інтра- й екстралінгвальні чинники. Перші віддзеркалюють саму системність мови і її номінативну та експресивну природу, другі – політичне буття держави в усьому його багатогранні.
Keywords: кандидат у Президенти / Президент України Володимир Зеленський; лексичні новотвори; звукосполука Зе