Складнопідрядні речення з присубстантивно-означальними частинами в художньому мовленні Євгена Гуцала - Вакуленко, Г. М.; Теплуха, В. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті схарактеризовано структурно-семантичні особливості складно- підрядних речень з підрядними присубстантивно-означальними частинами, що функціонують у малій прозі Євгена Гуцала. Описано семантико-син- таксичні відношення між предикативними частинами та експліцитні спо- лучні засоби, з’ясовано функційне навантаження аналізованих конструкцій у плані художнього вираження авторської думки.
Keywords: складнопідрядне речення; підрядна присубстантивно- означальна частина; сполучне слово; семантико-синтаксичні відношення