Між модернізмом і постмодернізмом: експериментальний театр Юрія Тарнавського - Шовкопляс, Г. Є. (Видавництво НДУ, 2021)
Стаття присвячена аналізу драматургічних творів українського діаспор-ного автора, поета і перекладача, одного з засновників Нью-Йоркської групи, Юрія Тарнавського. Збірник «6х0. Драматургічні твори» (1998), до якого входять шість п’єс Тарнавського, привернув увагу дослідників не тільки поєднанням ознак двох напрямів літератури – модернізму і постмодернізму, але і відвертою експериментальністю, яка досі не була притаманна українській радянській і українській пострадянській драматур-гії. Саме драматургія Тарнавського є тією ланкою у розвитку українсько-го сучасного театру, де експеримент став органічним і навіть необхід-ним елементом. Тому важливо детально проаналізувати структури і механізми театрального дійства, що застосовані у п’єсах-експеримен-тах Юрія Тарнавського.
Keywords: модернізм; постмодернізм; експериментальний театр; український модерний театр