Тема героїв Крут в українській ліриці - Забарний, О. В. (My University, 2017)
У статті аналізується розвиток теми героїв Крут в українській ліриці ХХ – початку ХХІ століття. Досліджуються витоки даної теми, розвиток її у літературному процесі; представлено поетів, чиї твори збагатили українську патріотичну поезію;прослідковано розвиток жанрових особливостей текстів присвячених героїці Крут. Визначено хронологічні періоди розвитку теми в українській вітчизняній ліриці та літературі української діаспори, виділено жанрові групи творів, які були характерними для кожного періоду.
Keywords: лірика; Крути; літературний процес; патріотичний; УНР; жанр