ХОРОВЕ ДИРИГУВАННЯ. 2-ге видання, доповнене та перероблене - Шумська, Л. Ю. (Видавництво НДУ, 2017)
Даний навчальний посібник відповідає меті та завданням основної нав-чальної дисципліни "Хорове диригування", яка є складовою блоку дири-гентсько-хорової та вокальної підготовки майбутніх учителів музики на факультетах культури і мистецтв. У посібнику подається авторська навчальна програма з "Хорового диригування", упорядкована згідно з вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу у закладах вищої освіти; висвітлюються актуальні аспекти сучасного підходу до змісту та форм навчання у диригентській педагогіці; представ-лені спеціальні таблиці критеріїв оцінювання знань; викладені теоретичні основи мануальної техніки; представлена авторська методика фактур-но-хорового аналізу партитури музичного твору. Для студентів, магістрів та викладачів мистецьких факультетів вищих навчальних закладів, а також для викладачів спеціальних музичних навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.