Багатовекторна модель освітнього середовища ліцею - Гавій, В. М.; Коваленко, С. О.; Осталецьк, Ю. П.; Симан, С. М.; Чорненьк, О. В. (Видавець Лисенко М.М., 2025)
У науково-методичному збірнику висвітлено теоретичні засади, структурні та практичні аспекти розбудови інноваційного освітнього простору ліцею. У виданні розкрито концепцію багатовекторності як принципу взаємодії між учасниками освітнього процесу. Особливу увагу приділено питанням формування освітнього середовища, орієнтованого на розвиток особистісного потенціалу учнів, забезпечення академічної свободи педагогів, упровадження цифрових технологій і створення умов для реалізації індивідуальних освітніх траєкторій. Матеріали збірника можуть бути корисними керівникам закладів освіти, педагогічним працівникам, методистам, науковцям та всім, хто цікавиться сучасними тенденціями розвитку освіти. У посібнику вміщені методичні розробки практичного впровадження сучасних методів профільного навчання.