Питання вокальної діагностики у практиці співацьких наборів з Чернігово-Сіверщини (XVIII - I пол. XIX ст.) - Матвієнко, С. І. (Вісник Київського міжнародного університету. - К.: КиМУ, 2009)
Розглядаються питання, пов'язані з практикою проведення співацьких наборів до Петербурзької співацької капели у XVIII - I пол. XIX ст. з території Чернігово-Сіверщини.
Keywords: історія музичної освіти; вокальне діагностування; співацькі набори; the history of music education