Загальна мікробіологія - Приплавко, С. О.; Гавій, В. М. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2023)
У навчальному посібнику висвітлено основні питання загальної мікробіології, зокрема історія розвитку науки, місце мікроорганізмів у системі живих істот; морфологія, фізіологія, систематика мікроорганізмів; поширення мікроорганізмів у природі і їх роль у кругообігу речовин і енергії; вплив чинників зовнішнього середовища на життєдіяльність мікроорганізмів. Для студентів та викладачів біологічних та екологічних спеціальностей вищих навчальних закладів ІІІ – ІV рівня акредитації.
Keywords: мікробіологія