Розвиток колективних форм взаємодії вихователя і дошкільників у театралізованій діяльності - Хропата, Ірина Юріївна (My University, 2019)
Науковий керівник: канд. психол. наук, доцент. Пісоцький О. П. Рецензенти: кан. пед. наук, доцент Матвієнко С. І кан. пед. наук, доцент Богдан Т. М.
Тема магістерської роботи “Розвиток колективних форм взаємодії вихователя і дошкільників у театралізованій діяльності” досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні обґрунтована проблема розвитку у дошкільників ділового спілкування у театралізованій діяльності, зокрема: проаналізовано стан вивчення проблеми спілкування у дошкільному віці, здійснено огляд та відповідну аналітичну роботу над джерельною базою з вивчення проблеми взаємодії з ровесниками та дорослими у театралізованій діяльності. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. Розроблені критерії, показники та рівні сформованості комунікабельності дітей 5 -6 років, визначено й обґрунтовано педагогічні умови її вдосконалення, скомпоновано систему роботи з оптимізації виховного процесу щодо формування ділової взаємодії між дітьми й дорослими у театралізованій діяльності.
Keywords: театралізована діяльність; комунікабельність; ділове спілкування; спілкування