ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ РОБОТИ З ХОРЕОГРАФІЧНИМ КОЛЕКТИВОМ - Кирилюк, В.М. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У даній статті розглядаються предмет, завдання та сучасні проблеми мето- дики роботи з хореографічним колективом. Автор звертає увагу на особливості розвитку танцівника в хореографічному колективі, необхідність використання нових освітніх технологій та основні якості, якими має володіти педагог- хореограф. Методика роботи з хореографічним колективом досліджує закономірності та особливості формування, навчання й виховання танцюристів, розробляє й встановлює раціональні методи, прийоми, засоби і форми навчальної діяльності, в ході яких танцюристи отримують систему хореографічних знань і вмінь. Предметом методики роботи з хореографічним колективом є система хореографічної освіти, а саме: зміст, структура, методи і форми організації освітнього процесу. Паралельно досліджується освітня цінність хореографії, її місце та роль у системі хореографічної освіти. Слід зазначити, що діяльність педагога-хореографа в хореографічному колективі передбачає, перш за все, хореографічне навчання і виховання юних танцюристів.
Keywords: методика роботи з хореографічним колективом; педагог-хореограф