Розвиток умінь структурного розуміння текстів при навчанні читанню на уроках іноземної мови - Соловйова, Н.Д.; Ніконенко, С.С. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Проведено аналіз результатів ЗНО з читання англомовних текстів учнями середніх загальноосвітніх шкіл. Визначено причини низького рівня розвитку в учнів умінь структурного розуміння текстів. Надано приклади вправ з навчання структурному розумінню текстів, які пропонуються на передтекстовому етапі роботи з текстом.
Keywords: структурне розуміння; уміння; іноземна мова