Литературное наследие Н. В. Гоголя в азербайджанском литературоведении - Аскеров, А. А. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
Стаття присвячена дослідженню проблеми взаємодії та взаємовпливу літератур різних країн. У цьому аспекті розглядається сприйняття творчості М. В. Гоголя як письменника-реаліста і сатирика, що стало важливим імпульсом у розвитку літератури, художнього перекладу і кри- тики Азербайджану, аналізуються дослідження, що поклали початок азербайджанського гоголезнавства.
Keywords: М. В. Гоголь; реалізм; гоголезнавство