Основи образотворчого мистецтва та образотворча діяльність у дошкільному віці 2-ге видання, доповнене - Пісоцький, О. П.; Пісоцька, Л. М. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2017)
У навчальному посібнику представлено матеріали про мистецтво, характерні особливості образотворчого мистецтва. Значну увагу приділено питанням зображувальної діяльності дітей дошкільного віку, а також методичним рекомендаціям стосовно навчання малюків малювання, ліплення, аплікації, конструювання. У другому виданні добавлено розділ 4, де представлено матеріали методичного змісту щодо організації образотворчої діяльності у дошкільному навчальному закладі. Посібник рекомендований студентам і фахівцям у галузі дошкільної освіти.
Keywords: мистецтво; образотворче мистецтво; мистецтво живопису; мистецтво графіки; мистецтво скульптури; мистецтво архітектури; декоративно-прикладне мистецтво; образотворча діяльність