Маловідомий опис Ніжина 1766 року - Морозов, Олександр Сергійович (Маловідомий опис Ніжина 1766 року / О. Морозов // Ніжинська старовина: Збірник регіональної історії та пам’яткознавства. — 2008. — Вип. 6(9). — С. 79-90. — Бібліогр.: 29 назв. — укр., 2008)
Автор публікує маловідомий топографічний опис Ніжина, який було складено близько 1766 року. Опис друкується за архівним документом, віднайденим у Ніжинському відділі державного архіву Чернігівської області.
Keywords: Ніжин; історія; Румянцевський опис Малоросії; Топографічний опис