ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ЕКОНОМІСТІВ У СИСТЕМІ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ - Кірдан, О. П. (Видавництво НДУ імені Миколи Гоголя, 2019)
У статті обґрунтовано організаційно-методичні основи професійної підготовки майбутніх економістів у системі неперервної освіти, які передбачають сукуп- ність взаємопов’язаних і взаємозумовлених нормативно-правових, організаційно- методичних та процесуальних кроків реалізації неперервної освіти та профе- сійного розвитку економіста. Методичним інструментарієм дослідження стали загальнонаукові і конкретно наукові методи: аналіз літератури та нормативних документів; порівняння, класифікація, узагальнення, ретроспективний і порів- няльний аналіз. Проаналізовано та узагальнено положення стандартів вищої економічної освіти в Україні за 1998–2019 рр. Визначено, що організаційно-мето- дичні засади професійної підготовки майбутніх економістів у системі неперерв- ної освіти України у 1998–2013 рр. ґрунтувалися на принципах професійного розвитку; наступності у вивченні змісту навчальних дисциплін у рамках горизон- тальної та вертикальної структуризації неперервної освіти; предметно- орієнтованого підходу; компетентнісного підходу; систематичності і послідов- ності; зв’язку теорії з практикою; науковості; доступності; єдності навчання, виховання і безперервного особистісного професійного розвитку майбутнього економіста; уніфікації та диференціації.
Keywords: галузь знань; спеціальність; зміст освіти