Методи музичного навчання та виховання учнівської молоді на Чернігівщині (на початку ХХ ст.) - Матвієнко, С. І.; Matvienko, Svetlana; Матвиенко, Светлана (Педагогічна теорія і практика: Зб. наук. праць, 2012)
На основі аналізу широкого кола архівних документів визначено засади практики навчальних закладів Чернігівщини на початку XX ст. Автором визначено та схарактеризовано методи музичного навчання й виховання, спектр використання яких було значно розширено в навчальних закладах Чернігівщини у досліджуваний період. Запропоновано шляхи використання здобутків регіональної музичної освіти в сучасній практиці.
Methods of musical training and education of pupils in Chernihiv region (early ХХ century)
Методы музыкального обучения и воспитания учащейся молодежи на Черниговщине (в начале ХХ ст.)
На основе анализа широкого круга архивных документов определены принципы практики учебных заведений Черниговщины в начале XX в. Автором определен и охарактеризован методы музыкального обучения и воспитания, спектр использования которых был значительно расширен в учебных заведениях Черниговщины в исследуемый период. Предложены пути использования достижений регионального музыкального образования в современной практике.
Keywords: історія музичної освіти, Чернігівщина; the history of music education, Chernihiv region; история музыкального образования, Черниговский регион