"Все, що посіяне, зійде" (до 75-річчя Григорія Казьмирчука – українського декабристознавця з козацького Кальника) - Луняк, Є. М. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
У статті розглянуто окремі аспекти життя та діяльності відомого українського історика, професора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який у 1993 р. за сумісництвом працював також у Ніжинському державному педагогічному інституті імені Миколи Гоголя, Григорія Дмитровича Казьмирчука. Особливу увагу приділено аналізу творчого доробку науковця.
Keywords: Григорій Казьмирчук; декабристи; Кальницький полк; Ніжин