Художня реалізація образу зомбі в сучасній українській літературі - Капленко, О. М.; Моренець, А. Ю. (НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
У статті проаналізовано різні способи художнього втілення образу зомбі на матеріалі кримінального роману Леоніда Кононовича «Я, зомбі», триле ра Михала Бриниха «Хліб з хрящами», мешапу Олексія Деканя «Кайдашева сім'я vs зомбі» та історичного фентезі Павла Денисенка «Козаки проти зомбі». З’ясовано, що український зомбі-наратив поєднує запозичені образні моделі та жанрові форми їх утілення з національними змістами, що робить його унікальним явищем у сучасній літературі.
Keywords: зомбі; сучасна українська література; жанр; трилер; мешап; горор