Текстуальна синонімія як зображально-виражальний засіб художнього мовлення (на прикладі прози Михайла Коцюбинського) - Красавіна, В. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
У статті простежено своєрідність контекстуальної синонімії в худож-ньому мовленні, зокрема на прикладі творчості Михайла Коцюбинського, визначено синонімічну ситуацію, проаналізовано семантико-стилістичні особливості контекстуальних синонімів у прозі письменника, указано на їх комунікативно-прагматичний потенціал, окреслено їх місце в індивідуально-авторській картині світу.
Keywords: синонім; контекстуальний синонім; синонімія