Прийом граматичних замін як особливий вид перекладацьких трансформацій у поетичному тексті - Петрик, О.М. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
статті розглянуто проблему використання прийому граматичних замін у росій- сько-українському поетичному перекладі. Аналізована перекладацька трансформація передбачає заміни словоформ, частин мови, членів речення, речень певного типу. Необхідність у її застосуванні зумовлена збереженням форми віршованого твору (розміру, рими, римування), стилістичної функції, якої набувають окремі граматичні форми в поетичному тексті та відсутністю в перекладній мові відповідника.
Keywords: трансформація; граматичні заміни; поетичний текст; словоформа