Попередження вейпінг залежності у дітей підліткового віку - Голован, Марина Юріївна (My University, 2020)
У роботі розглянуто феномен «вейп» як альтернативний спосіб отримання нікотиновмісних речовин в організм. Зокрема, розкрито зміст основних понять: вейпінг, електронна сигарета, профілактика. Охарактеризовано вплив вейпа на організм підлітка та причини використання електронної сигарети. Проаналізовано вікові особливості підлітків як носіїв вейпінгової субкультури. Досліджено відношення підлітків до проблеми куріння вейпінгу та описано методи профілактики використання нікотиновмісних речовин. Розроблено програму профілактики вейпінг залежності у дітей підліткового віку.
Keywords: Соціально-педагогічна профілактика,; вейпінг,; електронна сигарета,; підлітковий вік.