Виховання ініціативностідошкільників засобами гри - Левченко, Таміла Миколаївна (My University, 2022)
Магістерська робота виконана на теоретичному й емпіричному рівнях. На теоретичному рівні, внаслідок аналізу існуючних досліджень обґрунтовані внаслідок аналізу існуючних наукових досліджень, вивчили проблему виховання ініціативності у дитини у психолого-педагогічній літературі. Проаналізовали сутність ініціативності дітей дошкільного віку. Охарактерезували сюжетно-рольову гру як засіб виховання ініціативності особистості в період дошкільного дитинства. На емпіричному рівні, в межах педагогічного експерименту, розроблені програма і методика вивчення стану вихованості ініціативності у старшому дошкільному віці в практиці ЗДО. Розроблені відповідні критерії, показники та рівні сформованості ініціативності дітей старшого дошкільного віку. Підібрані методики вивчення стану сформованості вказаної особистісної якості. Розроблена рекомендована система роботи з виховання ініціативності старших дошкільників засобами гри.
Keywords: ініціативність; сюжетно-рольова гра