Взаємодія соціального педагога і батьків у соціальному вихованні молодших школярів - Максименко, Світлана Григорівна (My University, 2019)
Магістерська робота присвячена актуальній соціально-педагогічній проблемі взаємодії соціального педагога й батьків у процесі соціального виховання дітей молодшого шкільного віку; проблема зумовлена низкою наявних протиріч між цілями, принципами, установками соціального виховання і їх практичною реалізацією. У роботі розкрито сутність і зміст поняття «соціальне виховання» та обґрунтовано його взаємозв’язок із процесом соціалізації особистості дитини молодшого шкільного віку. У дослідженні визначено сутність процесу взаємодії школи і сім’ї, здійснено опис основних напрямків і форм соціально-педагогічної взаємодії з батьками учнів початкових класів. За результатами емпіричного дослідження у роботі представлена програма рефлексивної взаємодії соціального педагога й батьків у процесі соціального виховання молодших школярів. На підставі проведеного дослідження з теми магістерської роботи розроблені практичні поради соціальним педагогам з організації ефективної взаємодії з батьками в процесі соціального виховання молодших школярів.
Keywords: соціальна робота; молодші школярі; соціальне виховання; взаємодія школи і сім’ї