К вопросу о реализации категории окказиональности в поэтическом тексте - Сидоренко, В. А. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
Категорію оказіональності не можна вважати маловивченою в сучасному мовознавстві. Упродовж другої половини минулого століття з’явилися праці, у яких були обґрунтовані теоретичні засади вивчення цих одиниць: їх ознаки, відмінність оказіональних слів від потенційних, їх структурно-семантична характеристика, функціонування в текстах різних жанрів. Однак слід зауважити, що в останні два десятиліття цікавість до таких новоутворень не згасає. Нові дослідження присвячені аналізу таких типів окказіоналізмів, про які раніше не йшлося: наприклад, фонетичні, оказіо-нальні фразеологізми, "незвичні" поєднання слів (синтаксичний рівень категорії оказіональності). Саме таким оказіональним словосполученням і присвячена ця розвідка. Об’єктом дослідження стали нетрадиційні поєднання слів, характерні для ідіостилю Анни Ахматової. Аналіз цих одиниць базувався на підходах, запропонованих Н. Г. Бабенко
Keywords: оказіоналізм; типи новоутворень; канонічне слово