СУЧАСНІ ПІДХОДИ ВИВЧЕННЯ ПРОБЛЕМИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ В ШКІЛЬНОМУ КУРСІ ІСТОРІЇ - Іваницький, Дмитро Ігорович (My University, 2024)
У роботі представлені сучасні підходи до вивчення теми Другої світової війни у шкільному курсі історії. Проаналізовані дидактичні особливості традиційних методів вивчення вказаної теми за останні роки. Виокремлено нові підходи, методологічні новації, характерні риси сучасних підходів навчання при вивченні проблем Другої світової війни на уроках історії в 10-11 класах. Розкрито основні риси сучасних підходів до навчання та зроблено висновки щодо їхньої ефективності в рамках шкільної програми. Особливу увагу приділено методам, які застосовуються для вивчення історії Другої світової війни в шкільному курсі історії.
Keywords: Друга світова війна; дидактичні особливості; сучасні підходи; змістовні аспекти; шкільний курс історії; методи навчання