ФОРМУВАННЯ ВПЕВНЕНОСТІ У СОБІ У ДІТЕЙ ШОСТОГО-СЬОМОГО РОКІВ ЖИТТЯ - Лобок, Ольга Іванівна (My University, 2022)
Тема кваліфікаційної роботи «Формування впевненості у собі у дітей 6-7-го років життя» досліджувалася на теоретичному й емпіричному рівнях. Результати вивчення базової якості особистості представлено у двох розділах роботи. На теоретичному рівні схарактеризовано стан розробки проблеми формування впевненості у собі вітчизняними та зарубіжними фахівцями; розкрито динаміку змін у становленні та розвитку впевненості як інтегральної якості особистості в дошкільному дитинстві; обґрунтовано педагогічні умови оптимізації процесу виховання впевненості в собі у дітей шостого-сьомого років життя в закладі дошкільної освіти. З метою розв’язання емпіричних завдань дослідження розроблено програму й методику констатувального експерименту; визначено критерії, показники та структурні компоненти впевненостіі у собі; описано рівні її сформованості у дітей шостого-сьомого років життя; розроблено методичні рекомендації для педагогів щодо ефективної організації виховного процесу у закладі дошкільної освіти
Keywords: впевненість у собі; оптимізація виховного процесу