Загальнодидактичні та методико-літературні принципи вивчення літературних творів з міфологічною образністю у старших класах загальноосвітньої школи - Сидоренко, Юлія Олександрівна (My University, 2018)
У статті розглядаються особливості застосування загальнодидактичних та методико-літературних принципів під час вивчення літературних творів з міфологічною образністю на уроках української літератури у 9-11 класах. Теоретично обґрунтовуються загальнодидактичні принципи природовідповідності, наочності, науковості та наводяться приклади їх використання на уроках. Серед методико-літературних принципів виділяються текстоцентризму, інтертекстуальності та проблемності. Визначаються основні закономірності їх практичного використання під час аналізу міфологічної образності творів.
General didactic, methodology and literary principles in learning of literary works with mythological visualization in high school
This paper investigates the peculiarities of general didactic, methodology and literary principles applying during the learning of literary works with mythological visualization at the Ukrainian literature lessons in the high school. Scientifically substantiated and exemplified the general didactic principles of natural correspondence, dearness and scientific. Among the methodology and literary principles we selected textfocused, intertextuality and problematic.
Keywords: загальнодидактичні принципи, методико-літературні принципи, міфологічна образність.