Козацько-старшинська родина Кониських у суспільно-політичному житті Української козацької держави - Токарев, С. А. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
У статті розглядається діяльність представників ніжинської козацько-старшинської родини Кониських протягом другої половини XVII-XVIII ст. Проаналізовано її походження, персональний склад, ро- довід, участь у суспільно-політичному житті Гзтьманщини, майно- ве становище і сімейно-шлюбні зв'язки.
The activity of representatives of Nizhyn Cossack petty officers family of Konys'ky during the second half of XVII - XVIII century are studied in the article. Their origin, personal composition, genealogy, public-political activity, property position and domestically-marriage copulas are analyzed
Keywords: Українська козацька держава; Ніжинський полк; Ukrainian Cossack state; Nizhyn regiment