Збагачення словника дітей середнього дошкільного віку експресивною лексикою засобами української народної казки - Лесенко, Валерія Сергіївна (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному та практичному рівнях. На теоретичному рівні уточнено зміст та структуру провідних категорій, проаналізовано особливості формування позитивних стосунків хлопчиків та дівчаток дошкільного віку у спільній діяльності. Охарактеризовано спільну діяльність як засіб формування позитивних стосунків дітей різної статі. На емпіричному рівні вивчено рівні сформованості позитивних стосунків хлопчиків і дівчаток дошкільного віку у спільній діяльності, досліджено вплив педагогів на формування даної якості у дітей. Виділено педагогічні умови та розроблено систему роботи щодо формування позитивних стосунків хлопчиків і дівчаток дошкільного віку у спільній діяльності. Ключові слова: «взаємини», «ставлення», «відносини», «міжособистісні взаємини», «позитивне ставлення». «позитивні стосунки»,«спілкування», «спільна діяльність».
Keywords: експресивна лексика; розвиток мовлення; казка