МИКОЛА ГРИГОРОВИЧ КРИЛОВЕЦЬ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Черговий випуск біобібліографічного покажчика серії «Вчені-ювіляри Ніжинської вищої школи» присвячено науковій та науково-педагогічній діяльності Миколи Григоровича Криловця, доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. У покажчику представлено науковий доробок науковця за період з 1986–2019 рр. Він містить 290 записів, серед яких: монографії, навчальні посібники, наукові статті та публікації у фахових періодичних, продовжуваних виданнях українською та російською мовами. Відкривається видання статтями про вченого, авторами яких є колеги-викладачі кафедри географії, туризму та спорту та кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи. Основний матеріал видання структуровано за розділами: «Монографії», «Методичні посібники і навчальні програми», «Статті у наукових виданнях», «Тези доповідей Міжнародних, Всеукраїнських, міжвузівських наукових та науково-практичних конференцій», «Рецензування наукових та навчально-методичних видань», «Офіційне опонування кандидатських дисертацій, підготовка кандидатів наук», «Відгуки на автореферати кандидатських та докторської дисертації», «Література про життя та діяльність вченого». Джерелами відбору документів були каталоги, картотеки та фонди бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, довідники, ресурси інформаційної мережі Інтернету та матеріали, надані М. Г. Криловцем. Переважна більшість публікацій, що увійшли до покажчика, було переглянуто de visu. У посібнику дотримано хронологічного характеру розміщення опублікованих праць у прямій послідовності. У межах одного року матеріал згруповано за алфавітом назв. Бібліографічний опис і скорочення слів здійснено за чинними в Україні стандартами та згідно з рекомендаціями ЦНБ імені В. І. Вернадського щодо складання та оформлення біобібліографічних покажчиків. Допоміжний апарат біобібліографічного покажчика складається з «Абеткового покажчика назв праць вченого», та «Іменного покажчика», в якому наведені прізвища упорядників, редакторів та інших осіб, відомості про яких є в бібліографічних записах покажчика. Видання розраховане на науковців, аспірантів, викладачів та всіх, хто цікавиться розвитком наукових досліджень у галузі географії, картографіЇ, топоніміки та соціальної педагогіки і соціальної роботи.
До 70-річчя від дня народження
БІОБІБЛІОГРАФІЧНИЙ ПОКАЖЧИК