1 ТРАВНЯ З БОЖОЮ КОРІВКОЮ: ДЕЖА ВЮ В ПРОЕКТІ «УКРАЇНСЬКОГО ПРАВОПИСУ» 2018 РОКУ - Пугач, В. М. (My University, 2019)
У статті розглянуто важливу лінгвістичну подію для подальшого становлення української правописної системи – проект українського правопису (2018 р.) у контексті його обговорення. Текст правопису потребує ретельного доопрацювання системи дібраних прикладів та оформлення викладу теоретичного матеріалу з метою уникнення архаїзації, калькування з російської мови, уживання радянізмів, історизмів. Слід вилучити ті приклади, що втратили актуальність, уважніше поставитися до ілюстрування теоретичного викладу застарілою лексикою, додати актуальні питомі приклади. Правопис має відображати адекватний соціокультурний простір та формувати українську ментальність.
Keywords: український правопис; бговорення проекту правопису; росіянізми; застаріла лексика